NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

V NOVÉM MĚSTĚ NAD METUJÍ PROBĚHL SVĚTOVÝ POHÁR V LUKOSTŘELBĚ

vloženo 12. 7. 2015.



Přečtěte si úvodní slovo k této akci pana Libora Šnajdra,
ředitele Sportovního klubu v Novém Městě nad Metují:




Vážení sportovní přátelé,
vítejte opět po roce v areálu Sportovního klubu v Novém Městě nad Metují při Světovém žebříčkovém turnaji v paralympijské lukostřelbě. Tento mimořádný turnaj letos pořádáme, v různých podobách, už v podstatě po devatenácté. Díky vaší hojné účasti a skvělým výsledkům se turnaj stal respektovanou skoro nedílnou součástí mezinárodního kalendáře para-archery.
Každý rok se snažíme vylepšovat podmínky pro vaše špičkové výsledky, osobní, národní i světové rekordy a nominace na vrcholné soutěže. Současně chceme také lukostřelbu dále popularizovat. Letos důkladnější propagací akce na plakátech, letácích a v hromadně sdělovacích prostředcích. Při pořádání proto úzce spolupracujeme s Českou asociací tělesně handicapovaných sportovců, Českým paralympijským výborem a především českým lukostřeleckým svazem, Světovou lukostřelbou a místní samosprávou.
Snažíme se v účasti na turnaji podpořit i ty výpravy, které by mohly mít problémy se získáním víza, s úhradou poplatků nebo s on-line přihláškou v komunikaci s národními lukostřeleckými federacemi. Stejně jako loni budeme z finálových soubojů vysílat internetový přímý přenos. A pro letošní rok jsme přichystali bohatý doprovodný program zahrnující divadlo, koncert, dětské dílničky a dobývání dětského hradu, ale také výuku lukostřelby. V neposlední řadě deskovou hru "Na cestě z Nového Města do Ria 2016". Chceme, abyste si opět odvezli zajímavé suvenýry, trička, grafické pamětní listy a ti nejlepší z vás letos znovu originální neotřelé medaile z ručně vyrobeného papíru z riflí našich studentek dobrovolnic.
Celý týden bude možné sledovat on-line výsledky na obrazovce v kavárně SK. Pro finále vyroste na střelnici velkoplošná obrazovka. Za celý organizační výbor a pět desítek volunteerů se na nadcházející turnaj tešírn jako na špičkovou sportovní a příjemnou společenskou multikulturní akci v kruhu přátel většinou dlouholetých našich účastníků.
Přeji vám dosažení kvalitních výsledků a prožití příjemného času v Novém Městě nad Metují
Libor Šnajdr,
ředitel SK, předseda LOC.






Na ukázku několik fotografií:


Na obou stadionech vyrostl komplex obslužných zařízení, přístřešky pro závodníky, komunikační centra atd. - jednoznačně velkolepá sportovní akce. Škoda, že zájem diváků z Nového Města nad Metují nebyl nijak veliký.


Počet zúčastněných států je úctyhodný. Závodící týmy musely hledat ubytování skoro v celém východočeském regionu.


Rozmístění terčů a závodníků na vedlejším (fotbalovém) stadionu.


Rozmístění terčů a závodníků na hlavním stadionu.


Technické zázemí závodu.


Pohledné závodnice z Česka.


Způsoby střelby byly někdy hodně náročné - a výsledky perfektní.


Špičková technika hodná kosmického věku.
A na závěr jako obvykle vstup do fotogalerie:

Fotogalerie-79